You, the petitioner
Pvda duurzaamheid petitie nijmegen

Duurzaamheid in Nijmegen: eerlijke prijs en keuzevrijheid stadswarmte

909 signatures

PvdA Nijmegen staat samen met jou voor duurzaamheid. We steunen daarom het doel Nijmegen een alternatief te bieden voor gasaansluitingen. Waarom dan deze petitie? Samen met jou willen we vanaf nu zeker stellen dat er naar je geluisterd wordt en je niet méér hoeft te betalen dan nodig!

Petition

We

PvdA Nijmegen én inwoners van Nijmegen ondertekenen deze petitie gericht aan gemeente Nijmegen en Nuon omdat we

 

observe

  • dat inwoners in Nijmegen-Noord verplicht stadswarmte afnemen van Nuon met een onduidelijke prijsopbouw. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Nijmeegse rekenkamer, Nieuwsuur-uitzending van 1 juni 2019 en gesprekken met inwoners.

  • voorkomen moet worden dat andere Nijmegenaren hetzelfde overkomt

  • dat de transitie voor iedereen open, eerlijk is (transparante prijs) en betaalbaar moet blijven

 

and request

  1. Ervoor te zorgen dat Nijmegenaren met stadswarmte een eerlijke, helder opgebouwde energieprijs betalen die niet duurder uitvalt dan een gasaansluiting
  2. Keuzevrijheid voor inwoners mogelijk te maken
  3. Samen met marktpartijen inwoners actief te betrekken in de besluitvorming, open en transparant te handelen en communiceren rondom de aanleg, exploitatie en uitbreiding van het Nijmeegse warmtenet.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2019-09-02 
Lead petitioner:
Ammar Selman | Fractie PvdA Nijmegen 
Organisation:
PvdA Nijmegen 
Website:

History

Signatures